Mooie spelletjes

Iedereen die bridge een warm hart toedraagt, vindt het natuurlijk het mooiste spelletje van alle te spelen spelletjes (tip: gratis spelletjes plezier op www.spelletjes-nl.nl). Het is wellicht niet een van de makkelijkste kaartspellen, maar wanneer u het doorheeft hoe het werkt, zijn er weinig kaartspellen zo mooi. Wij van Bridge varia willen graag de schoonheid van het spel met onze lezers delen, door de mooiste bridgeverhalen en spelverlopen te bespreken.

Wat maakt bridgen zo mooi?

Het mooie aan bridgen zijn de redenaties, veronderstellingen, conclusies en speelplannen die een grote rol spelen in het spel. Sommige redenaties en de conclusies over het spelverloop, kunnen uw spel zelfs meer succesvol maken. Deze redenaties zijn er in verschillende gradaties van moeilijkheid, dus ook beginnende bridgers kunnen door logisch te redeneren hun spel meer succesvol maken. Deze redenaties zijn vaak gebaseerd op als/dan denken, zo kunt u bedenken 'Als speler A een bepaalde kaart heeft, dan kan hij of zij een andere soort kaart niet hebben'. Om deze redenaties te maken, moet u dus wel goede inzicht in de spelregels hebben.

Bridge ervaring

Hoe meer ervaring u heeft, hoe geavanceerder en meer juist de redenaties vaak zijn. Wanneer u dit eenmaal doorheeft, wordt het plezier in het spel alleen maar groter. Het is dus ook verstandig om deze strategieën samen met uw partner te bespreken, om de kans op winnen en strategisch spelen groter te maken.

Hier worden een aantal mooie bridge verhalen verteld, onder andere een verhaal over Rosenberg; 's wereld snelste en beste bridge analist ter wereld. De mooiste strategieën en spelverlopen worden uitgelicht, waardoor u mooie bridge spelletjes alleen maar meer zult waarderen.