Bridge vragen

Bridge is absoluut geen makkelijk spel, het is dus niet gek als u af en toe situaties tegenkomt die wat vragen oproepen of dat u eens vast loopt tijdens een vurige discussie over de spelregels. Dit is meer mensen overkomen, en deze mensen hebben hun vragen ingediend op Bridgevaria. Vervolgens zijn deze vragen onder handen genomen door enkele bridge professionals, en hebben zij daarop een professioneel antwoord geformuleerd. Een belangrijk, algemeen advies van deze professionals is om de spellen die u gespeeld heeft goed te analyseren. Dit wordt ook wel 'nakaarten' genoemd, zo kunt u veel basisfouten voorkomen en zal het spel wellicht wat minder vragen bij u oproepen. Het beste kunt u dit nakaarten doen met iemand die veel ervaring heeft, zo leert u steeds meer over bridge! Daarnaast leert u meer van uw eigen fouten, dan wanneer u over iemand anders zijn/haar fouten leest of algemene tips doorneemt.

Een professioneel antwoord op de moeilijkste bridge vragen

Hiernaast vindt u enkele bridge vragen die ingestuurd zijn door lezers. De meeste vragen bevatten een duidelijke illustratie, die ter verduidelijking van de vraagt dient. De vragen zijn duidelijk en uitgebreid beantwoord door een bridge professional. Daarnaast worden de antwoorden ook uitvoerig toegelicht, zodat u de bijbehorende motivatie wellicht toe kunt passen op toekomstige situaties tijdens het bridgen.

Bridge kent uitgebreide spelregels, die ieder op een andere manier kan interpreteren. Het is daarom ook onvermijdelijk dat er af en toe discussies zullen ontstaan. Lees de onderstaande bridge vragen aandachtig door, en wie weet kunnen ze u en uw bridge partner verder helpen. U steekt er in ieder geval altijd wat van op!