Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/onlinepokerencasino.nl/bridgevaria.nl/includes/function.php on line 326
De Baron Munchausen hand | Bridgevaria.nl
De Baron Munchausen hand

De Baron Munchausen hand

Naar verluid heeft Baron Munchausen de volgende zuidhand gehad in een bridgespel. 

Zuidhand

Hij hoorde dat zijn rechtertegenstander 7♠ opende. Door zijn kennis wist hij dat oost een zeer degelijke bieder was. Daarom taxeerde hij hem op een dichte twaalfkaart schoppen en ♣A. Hij redeneerde dat west geen schoppen in zijn hand had, en daarom niet wist met welke kleur hij moet uitkomen. Met zijn gebruikelijke bravoure bood hij 7SA. Alles hing nu af van west. Zonder een schoppen om te starten, moest hij een kleur kiezen. Normaal gesproken zou dat klaveren zijn. Maar het het doublet van oost vroeg om een andere start dan schoppen dus hij had een aas. West kon echter met geen enkele mogelijkheid weten welke aas dit precies was.

Gevolgen

Na heel lang denken besloot west ♦B op tafel te leggen. Dat had uiteraard de nodige gevolgen, zoals we kunnen zien. Munchausen kreeg de dummy die hij nodig had en maakte vlot dertien slagen. Wanneer west met een klaveren was uitgekomen, had dit echter dertien slagen voor OW hebben opgeleverd!

"Dit is nieuw voor mij", merkte Munchhausen op, "het is groot slem voor beide windrichtingen afhankelijk van de uitkomst".

Terug naar overzicht